"Is de energie van kunst meetbaar? Zo ja, hoe?" Klopt deze vraag wel? Een vraag waarbij kunst en wetenschap elkaar uitdagen en aanvullen.... Een proces in de verbinding tussen de kunst en wetenschap, geïntegreerd in het dagelijkse leven.
 • Het Proces vloeit
  Het Proces vloeit
  Processen die vloeien gebeuren op het juiste moment op de juiste plek. Het kost weinig energie en het brengt veel rendement op. Dat is de bedoeling van deze tijd.
 • Thrills and Energy
  Resonanties dringen door in je binnenste kern
  Muziek en de bijhorende resonanties werken als een niet-na-te-maken kleur op je palet. Het is een klankvorm die speelt als een extra dimensie in het schilderij.
 • Toekomst
  Zet de volgende generatie in het zonlicht
  Het kind ziet dingen die waargenomen worden vanuit een ander perspectief. Het kind zegt dingen die over 15 jaar de nieuwe realiteit zijn. Het kind kijkt vooruit en vraagt om zijn eigen proces te mogen volgen.
 • Sensualiteit
  Sensualiteit en seksualiteit
  "Is de behoefte sinds het digitale tijdperk om elkaars lichamen te voelen gelijk gebleven, verminderd of vermeerderd? Stromen de levensenergieën door de vrijende huiden heen, zoals je dat wilt, hoopt of wenst?"
  Deel uit dagboek
 • Chapter 6
  Chapter 1: de kunstenaar bedenkt een idee, wil de wereld iets vertellen.
  Chapter 2: hierover worden de eerste schetsen gemaakt, geschreven in dagboeken.
  Chapter 3: uit keuzes van schetsen worden schilderijen gemaakt.
  Chapter 4: de werken die 'af' zijn worden ingelijst en afgewerkt.
  Chapter 5: de kunstenaar laat zijn nieuwe werken zien in het openbaar, galerie, museum.
  !! Chapter 6: de toeschouwer beleeft de kunst waardoor de kunstenaar hierop moet reageren!!
 • Chaos en Orde
  Chaos en Orde
  De lagen in de schilderijen verbeelden de brug tussen de ontwikkelingen van de vakgebieden. De eerste laag staat voor de complexiteit en hoeveelheid van deze tijd. Er zijn ongelofelijk veel details. Soms zit je volledig op een eiland, dan in een web, dan zie je weer verbanden enz. De huidige maatschappij heeft een vorm van overspoeling aan informatie, flitsen, eenzaamheid, kleurloosheid. De tweede laag verbeeldt de verbindingen en de overview die boven de complexiteit hangt. Er is een contrast te zien tussen natuurlijke en geometrische vormen. Dit contrast visualiseert het verschil tussen de karakters van de mensen. De meer aardse en de meer spirituele mensen. Beide groepen zullen de nieuwe blik op de maatschappij moeten ontwikkelen.